Site icon AutoKyiv

Нові правила складання іспитів на посвідчення водія

Нині потрібно змінювати систему у всьому, і транспортна система не є винятком. На жаль, стан підготовки сучасних водіїв не відповідає потрібному рівню автомобілізації, що негативно впливає на безпеку українців. У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 3569 з метою оновлення правил до складання іспитів згідно з європейськими нормами й стандартами.

У пояснювальній записці законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо імплементації законодавства Європейського Союзу про порядок допуску до керування транспортними засобами» йдеться про те, що Україна має досить низькі показники безпеки дорожнього руху. Це призводить до негативних наслідків та чималих людських та економічних втрат. Тільки уявіть, за 29 років в Україні загинуло 174 тисячі громадян і понад 1,2 мільйони дістали травми через дорожньо-транспортні події. Є рішення, яке має значно вплинути на подальше життя українців — якісна підготовка осіб до безпечного керування транспортними засобами.

Які нововведення містить законопроект?

Автори законопроекту вважають, що вищевказані зміни значно підвищать якість підготовки автомобілістів, а викладачі та екзаменатори, які нестимуть персональну відповідальність за навчання, покладуть край «продажу» водійських прав. У результаті матимемо низький рівень аварійності та смертності на дорогах серед українців.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.
Exit mobile version