Site icon AutoKyiv

Про трафік в Києві за тиждень з 20 по 26 квітня 2020

До введення карантину середньодобова затримка в Києві за даними авторитетної компанії TomTom становила до 50%, а в «піки» досягала 120% (наприклад, вівторок 10.03, вечірній «пік») і вище. Це означає, що для стандартної київської 30-хвилинної поїздки (в порожній мережі, наприклад вночі), наші втрати від заторів становили в середньому по 15 хвилин на поїздку, а втрати в «піки» досягали 36 і більше хвилин. В інші дні було і 45 хвилин втраченого часу. І це в середньому! Разом зі стандартним часом поїздки – 1 година 15 хвилин на типову поїздку. Величезні втрати для людей, гігантські втрати для економіки!

Карантин ж все змінив. Після закриття всього, що можливо, трафік в місті зменшився, а з ним зменшилися і затори. Середнім показником затримки для кінця березня – початку квітня було 17% (замість 40-50% до карантину).

Однак, кінець минулого тижня почав демонструвати приріст трафіку і заторів. Неначе люди чекали Великодня, відсвяткували і почали виходити потихеньку на роботу.

Середньодобова затримка в кінці минулого тижня становила вже 22-23%, замість звичних для карантину 17%. Вихідні були також більш активні і навіть спостерігалися дещо більші переміщення в ніч з суботи на неділю.

Здається, що автомобіль, тимчасово виконуючий обов’язки в Києві і метро, і іншого громадського транспорту, дозволяє здійснювати поїздки і люди почали до цього пристосовуватися. Однак, це може призвести також до швидкого повернення заторів і теоретично, вони можуть стати навіть більшими, ніж це було до карантину. Особливо, якщо включити громадським транспорт повноцінно тільки на 4 етапі (з 5) виходу України з карантину.

Нам дуже цікаво, що буде далі, а вам?

Підготовлено Дмитром Беспаловим, А+С Україна 

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.
Exit mobile version