Site icon AutoKyiv

Закон про Доступне розмитнення № 3389 від Брагара, Штепи, Стернійчука та Чорного.

Роз’яснююча робота громадської організації «Авто Євро Сила» по законопроекту про Доступне розмитнення показує свої результати.

По-перше, була донесена інформація до кожного Народного депутата, що проблема знаходження автомобілів єврореєстрації на території України не вирішена і що її потрібно дуже оперативно вирішити!

По-друге, від розмитнення «євроблях» український Держбюджет отримає додатково 12-16 млрд. грн..

Є три центри впливу на прийняття рішення по Доступному розмитненню, це Комітет податкової і митної політики, Уряд та Фракція «Слуга народу».

У вівторок, 21 квітня 2020 року було засідання Комітету, на якому очевидно проговорили питання Доступного розмитнення та законопроект 2342. Чому його не голосують на Комітеті? Бюджетні втрати – мінус 4 млрд. від повного скасування акцизу для імпорту? Що можна зробити, щоб не було бюджетних втрат?.

В середу було засідання Кабінету Міністрів України, на якому також говорили про Доступне розмитнення. Одне з питань – чи дійсно від розмитнення «євроблях» будуть додаткові кошти в Держбюджет та в якому розмірі?.

І в п’ятницю відбулось засідання Фракції «Слуга народу» , на якому також говорили про питання Доступного розмитнення. Очевидно думали, як можна прийняти 2342, щоб було надходження від розмитнення «євроблях» до Держбюджету і не було втрат від повного скасування акцизу.

Результат – зареєстрований групою Народних депутатів України (Євгеній Брагар, Сергій Штепа, Валерій Стернійчук, Дмитро Чорний) Законопроект 3389 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів».

Що передбачає Законопроект 3389, на які автомобілі він поширюється, які ставки визначає?

Що не передбачає Законопроект 3389.

 

 

Кандидат юридичних наук,
Адвокат Казачук Іван

 

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.
Exit mobile version