Site icon AutoKyiv

Заява на митницю про продовження строків ввезення транспортного засобу. Консульський облік.

11 березня 2020 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», якою на усій території України з 12 березня до 3 квітня 2020 року установив карантин та визначив перелік обмежувальних заходів.

02 квітня 2020 року Кабінет Міністрів України постановою № 255 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211» розширив перелік обмежувальних заходів, встановлений постановою Уряду № 211.

З цих підстав багато громадян України, що ввезли транспортні засоби в митному режимі тимчасове ввезення (згідно консульського обліку на 60 днів) позбавлені можливості виконати зобов’язання та вивезти в строк визначений Митним кодексом України транспортний засіб.

17 березня 2020 року був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 530-IX.

Пунктом 7 розділу І вказаного закону карантин визнано форс-мажорними обставинами (обставинами непереборної сили).

З огляду на зазначене, відповідно до положень Митного кодексу України, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», постанов КМУ № 211, №255, – необхідно звернутись до митниці з відповідною заявою про продовження строків ввезення транспортного засобі.

Зразок заяви за посиланням:

Контакти митниць за посилання

 

Кандидат юридичних наук

Адвокат Казачук І.В.

Підписуйтесь на канал "Київ Автомобільний" у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.
Exit mobile version