Site icon AutoKyiv

ЯКЕ СКЛО КРАЩЕ РОЗБИТИ, ЯКЩО ПОТРІБНО ТЕРМІНОВО ВІДКРИТИ СВОЮ МАШИНУ

Трапляється, що водій, який залишив заведений автомобіль буквально на пару хвилин, не може потрапити назад в салон через блокування дверей, що сталося внаслідок «Глюка» системи електрообладнання. Як вийти з подібної ситуації? В ідеалі – викликати техдопомогу або з’їздити за другим ключем, проте часом ці «щадні» методи вирішення проблеми з тих чи інших причин не можуть застосовуватися. Залишається тільки бити скло, але яке?

Припустимо, ви в гордій самоті їдете по трасі, як раптом на приладовій панелі з’являється індикатор, який сигналізує про відкриття багажника. Зупиняєтеся на узбіччі, щоб перевірити п’яті двері: запалювання, само собою, не виключаєте – ключ залишається в замку. Переконавшись, що з вантажним відсіком все в повному порядку, намагаєтеся повернутися в салон, але машина-зрадник вас не пускає.

АЛЬТЕРНАТИВА
Перша і найбільш здорова ідея, яка приходить вам в голову – звернутися в службу техдопомоги на дорогах, де працюють фахівці, спритно і акуратно розкривають замки. Але ось біда: в найближчому населеному пункті, розташованому за сотню верст від місця події, таких майстрів немає. Другий комплект ключів – дуже далеко. Виходить, нічого не залишається, крім як бити скло.

ПІДГОТОВКА
Здоровий глузд напевно підкаже, що лобове скло, так само як і переднє водійське або пасажирське, краще не чіпати – уявіть, як вам буде їхати з вітерцем у вухах до найближчої СТО. Для цих «варварських» цілей краще використовувати задні вікна. Зателефонуйте в сервіс і дізнайтеся, яке скло – праве або ліве – попросить за себе менше грошей. А при рівному ціннику виберіть те, що є в наявності.

Що ж до маленьких задніх віконечок, так званих трикутників, то в їх сторону навіть не дивіться. Багато водіїв переконані, що краще «травмувати» їх – мовляв, раз вони самі компактні, то і ціни на них бюджетні. Насправді ж, це помилка. Мало того, що вартість цих скелець вдвічі перевищує прайси задніх пасажирських «кватирок», так їх ще й на складах майже ніколи немає.

В БІЙ!
Визначившись зі склом, озбройтеся важким і гострим предметом – розбити вікно в автомобілі не так просто, як здається. Скористайтеся, наприклад, молотком із загостреним наконечником або балонним ключем. «Але де я їх візьму, якщо в машині заблоковані двері?» – запитаєте ви. Дійсно, крім мобільника, швидше за все, у вас під рукою нічого не виявиться. Але ж можна попросити допомоги у проїжджаючих водіїв?

Прекрасно, якщо буде можливість «підготувати» скло – наклеїти стрічку кількома горизонтальними смужками, уникаючи то місце, в яке доведеться удар. Ця нехитра маніпуляція дозволить надалі заощадити час на очистку салону авто від осколків. Бийте не в центр вікна, а ближче до краю – так зруйнувати його трохи простіше. Стане в нагоді і звичайна рукавичка: обережно видаліть перешкодила доїхати скло, просуньте руку і відчиняйте двері зсередини.

Нагадаємо про існувння наших чатів в Viber та Telegram, в яких ви 24/365 можете звернутися за порадаю до київських автомобілістів.

Exit mobile version