Site icon AutoKyiv

Статистика ДТП за 2018р.

Знову статистика, знову цифри і відсотки.
Але в цей раз за цими цифрами стоїть чиєсь життя, здоров‘я, матеріальна шкода…
Це статистика з якою ми працюємо щодня, щогодини і яку ми дійсно прагнемо змінювати далі і далі аж до ефемерного “zero”, який, я вірю, що настане.

Отже, що ж ми маємо.
В 2018 році, в порівнянні з роком 2017 на дорогах нашої держави сталось:
✳️ на 12406 менше зареєстрованих ДТП (7,6% зниження);
✳️ на 2926 менше ДТП з потерпілими (10,7% зниження);
✳️ на 3793 менше було травмовано людей (10,9% зниження);
✳️ на 82 людини менше загинуло (2,4% зниження).

Попри зниження по всіх категоріях, ми, авжеж, розуміємо, що роботи ще дуже багато і ситуація ще залишається сумною…Адже, щодня на дорогах країни обривається життя в середньому близько 9 людей.

Про цю статистику важко говорити, особливо тоді, коли вона залежать від дуже багатьох факторів, чинників, організацій, осіб: законодавство, власники доріг, дорожні служби, місцеві адміністрації… і, авжеж, самі водії.
Дуже багато зусиль потрібно об’єднати щоб досягнути ще кращого результату і патрульна поліція, як контролюючий орган, докладає і буде докладати максимум зусиль щоб це об‘єднання відбулося.

В свою чергу патрульною поліцією, з-поміж іншого, лише в 2018 році було:

 значно збільшено кількість екіпажів та територію патрулювання дорожньої патрульної поліції і зараз 200 патрулів щозміни патрулюють траси міжнародного та національно значення – 6500 км доріг.
 запущено фіксацію швидкісного режиму за допомогою пристроїв TRUCam і лише за 2,5 місяці зафіксовано понад 25000 випадків порушення.
 видано понад 11000 вимог(приписів) на усунення недоліків,
оформлено 2 815 адміністративних протоколів та 8 037 постанов по недоліках у сфері БДР, зокрема щодо неналежного стану утримання доріг.
 винесено понад 1 400 000 постанов та понад 168 000 протоколів по порушеннях ПДР.
 підготовлено та погоджено проект нової постанови про облік ДТП, який вже на даний момент перебуває на розгляді в Мін’юсті і буде незабаром направлений до Кабміну.

Як ілюстрацію до цього тексту хочу додати інфорграфіку із офіційною статистикою по ДТП починаючи з 2006 року. Кожен зможе зробити і свої висновки і порівняти.

Рухаємось далі і тільки вперед.
Разом до результату.

(с)  Олексій Білошицький (перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції)

Exit mobile version