Site icon AutoKyiv

Ізраільський стартап обіцяє акумулятори, що заряджаються за 5 хвилин

Венчурна група BP оголосила про інвестиції в розмірі 20 мільйонів доларів США в засновану в Тель-Авіві стартап-компанію StoreDot, яка в даний час розробляє технологію батарей, здатних забезпечити надшвидку зарядку – пише АвтоМанія. StoreDot планує застосувати цю технологію в акумуляторних батареях електричних транспортних засобів, маючи на увазі час зарядки, який можна порівняти з часом, витраченим на заправку традиційного автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння.

Очікується, що так звані «флеш-батареї» з’являться на мобільних пристроях вже в 2019 році.

«Ультрашвидка зарядка лежить в основі стратегії електрифікації BP, – сказав Туфан Ергінбальгіч, виконавчий директор підрозділу BP з переробки. – Технологія StoreDot показує реальний потенціал для автомобільних акумуляторів, які можуть заряджатися за той же час, що і заправка бензинового баку».

Та ж компанія у вересні минулого року отримала інвестиції в розмірі 60 мільйонів доларів від підрозділу вантажних автомобілів Daimler. StoreDot стверджує, їх літій-іонні батареї «доброзичливі до навколишнього середовища і пропонують при повній зарядці діапазон водіння більше 500 км».

Батареї ізраїльського стартапу використовують органічні і неорганічні сполуки, а також наноматеріали, і призначені для заміни існуючих технологій.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version