Site icon AutoKyiv

Поліція фіксуватиме перевищення швидкості прямо “на ходу”

Не секрет, що сьогодні патрульна поліція не має можливості контролювати дотримання водіями швидкісних лімітів і притягати до відповідальності тих, хто їх не дотримується. Проте вже незабаром ситуація має суттєво змінитися, пише АвтоЦентр.

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький на науково-практичній конференції «Розвиток національної політики в сфері безпеки дорожнього руху. Безпека транспортних засобів та їх експлуатації».

За його словами, восени цього року в Україні запрацює система автоматичної фіксації порушень ПДР. Поряд із цим патрульні поліцейські також отримають можливість контролювати швидкість руху транспортних засобів. Причому, вони це будуть робити прямо з «патрульок».

Автомобілі дорожньої поліції оснастять сучасними приладами, що дозволяють автоматично контролювати швидкість і фіксувати машини, які перевищують встановлені ліміти.

«В першу чергу таким обладнанням оснастять патрульні автомобілі дорожньої поліції, яка працює на заміських магістралях національного призначення. На сьогодні це 210 екіпажів, що перекривають майже 6 тис. км автодоріг, а в майбутньому нові прилади отримають ще 114 автомобілів дорожньої поліції (всього до складу цієї служби буде входити 324 екіпажі). Для законного використання таких мобільних приладів контролю швидкості вже готується відповідна постанова Кабміну. Ми дуже розраховуємо на цю нову можливість, адже згідно зі статистикою близько 40% ДТП відбувається саме через перевищення водіями швидкості руху.», повідомив Олексій Білошицький.

 

Підтвердив цю інформацію зі свого боку і глава підкомітету Верховної Ради з безпеки дорожнього руху Ігор Діденко. Більш того, на закупівлю мобільних приладів контролю швидкості вже навіть виділено відповідне фінансування.

«Починаючи з цього року вперше в історії України на безпеку дорожнього руху цілеспрямовано будуть виділятися кошти – це 5% з Дорожнього фонду. У 2018 році ця складе 2 млрд грн. Основна частина цих коштів буде спрямована на реалізацію інфраструктурних завдань – ліквідацію місць концентрації ДТП, будівництво кільцевих розв’язок при в’їздах у населені пункти, облаштування підсвічування пішохідних переходів і т.п. При цьому 1,5 млн грн буде витрачено на впровадження фотофіксації порушень ПДР та закупівлю мобільних приладів контролю швидкості руху », – повідомив Ігор Діденко.

Він же висловлює впевненість щодо прийняття уже незабаром постанови про використання патрульної поліцією мобільних приладів контролю швидкості руху.

За його словами, проблема підвищення безпеки дорожнього руху в нашій країні знаходиться на особистому контролі прем’єр-міністра України. Тому всі необхідні ініціативи в цій сфері отримують необхідне схвалення.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version