Site icon AutoKyiv

Кільцеву дорогу Київ планує прийняти на баланс

21 травня на засіданні постійної комісії Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами депутати погодили проект рішення, який передбачає надання згоди на прийняття в комунальну власність міста Києва ділянок автомобільних доріг загального користування державного значення – повідомляє Большой Киев.

Йдеться про окремі ділянки Кільцевої дороги, які знаходяться на балансовому утриманні Служби автомобільних доріг в Київській області. Це необхідно, щоб столиця вчасно їх могла розчищати і ремонтувати, разом із дорогами, які належать Києву.

Згідно з проектом рішення, Київ планує прийняти на баланс міста такі автодороги:

Т-10-27 Київське півкільце, км 20 + 809 – км 24 + 967, протяжністю 4,158 км, що проходить по вулиці Академіка Заболотного від музею «Пирогово» до Дніпропетровського шосе (залізничний шляхопровід);

Т-10-27 Київське півкільце, км 14 + 360 – км 16 + 980, протяжністю 2,620 км, що проходить від вулиці Ватутіна до Одеської площі;

Т-10-27 Київське півкільце, км 10 + 600 – км 12 + 420, протяжністю 1,820 км, що проходить від повороту на місто Вишневе до вулиці Трублаїні;

Т-10-39 Гостомельський шосе – вул. Маршала Рокоссовського, км 0 + 000 – км 7 + 316, протяжністю 7,316 км;

Р-02 Київ – Іванків – Овруч, км 11 + 432 – км 12 + 190, протяжністю 0,758 км, що проходить по Мінському проспекту від площі Шевченка до перехрестя з автомобільною дорогою Т-10-39 Гостомельський шосе – вул. Маршала Рокоссовського.

«Ці ділянки не входять у міське підпорядкування, а знаходяться на балансовому утриманні Служби автомобільних доріг в Київській області. І тут виникає кілька проблем. Зокрема, в зимовий період Київ свої відрізки доріг чистить, а на ділянках, що належать області, сніг прибирають пізніше, після магістральних автодоріг. Аналогічно відбувається і влітку з ремонтними роботами. Наприклад, ми зробили капітальний ремонт від Вишневого до проспекту Перемоги. Ті відрізки, які належать Київській області, на жаль, сьогодні мають незадовільний стан покриття, тому ця дорога вимагає єдиного власника, і ним має бути місто Київ», – зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

Відзначимо, Київське півкільце (індекс Т-10-27) протяжністю 13,3 км; Гостомельське шосе – вул. Маршала Рокоссовського (індекс Т-10-39) протяжністю 7,316 км; Київ – Іванків – Овруч (індекс Р-02) протяжністю 171,7 км, відповідно до постанови Кабінету міністрів України входять до переліку автомобільних доріг загального користування державного значення. При цьому фактична протяжність Київського півкільця становить 35,746 км і складається з окремих ділянок, які перебувають на балансовому утриманні у Служби автомобільних доріг в Київській області та підприємств, що входять до складу комунальної корпорації «Київавтодор».

Проект рішення також повинна розглянути постійна комісія Київради з питань власності.

Як повідомлялося ще раніше, до кінця року завершиться реконструкція розв’язки на Київському півкільці.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version