Site icon AutoKyiv

Показали перший український спорт-кар з незвичайним дизайном

Рестайлінг-ательє Proteros показало перший український спорт-кар Proteros Blade Nagual – повідомляє Gazeta.ua. Презентація відбулася на фестивалі OldCarLand.  

У перекладі з англійської назва спортивного автомобіля означає “Клинок Нагваля”. Це — астральний воїн. Його основна зброя — думка.

“Створюючи такий дизайн, ми показати нові грані сприйняття автомобіля як засобу індивідуалізації особистості. Проект виконаний у стилі ретрофутуризм. Нагадує легендарні Lancia Stratos і Lamborghini Cauntach, які мають форму клинка. Автомобіль пофарбували американської фарбою ALSA turquoise blue. Поставили на колеса від Lamborghini Mursielago”, – розказує  шеф-редактор ательє Григорій Тоболін.

Під капотом автомобіля — двигун MAZDA RX7 FС. Розвиває 210 к.с. Максимальна швидкість — більше 150 км/год. До сотні авто розганяється за 5,5 с.

Плануємо модернізувати мотор з двохсекційного у трисекційний. Це на третину підніме потужність і розгінну динаміку“, – каже Тоболін.

Яким автомобіль буде всередині поки що не відомо. Його інтер’єр наразі на стадії проектування.

Рестайлінг-ательє Proteros заснував у 2001-му дизайнер Григорій Тоболін. З давньогрецької Proteros означає перший.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version