Site icon AutoKyiv

В Україні заборонять тимчасові автостоянки на тротуарах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми. Зокрема, не допускається влаштування автостоянок тимчасового зберігання на тротуарах. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні хаотичне паркування автомобілів значно ускладнює дорожній рух, викликає додаткові пробки і найважливіше – створює небезпеку і незручності для руху пішоходів. Тому норма про заборону розміщення автостоянок, зокрема, на тротуарах, стала однією зі змін при оновленні ДБН по вулицях і дорогах. Це сприятиме підвищенню безпеки у пішохідних зонах і мінімізації можливих аварій за участю пішоходів», – сказав він.

Згідно з новими ДБН, не допускається проектування тимчасових автостоянок:

– на тротуарах;

– уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення безперервного руху;

– уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення регульованого руху і магістралей районного значення у разі, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1, і при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Оновлені державні будівельні норми будуть поширюватися на проектування нових і реконструкцію існуючих вулиць і доріг.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version