Site icon AutoKyiv

Столичні патрульні повідомлятимуть водіям про затори і ДТП

Начальник київської патрульної поліції Юрій Зозуля повідомив про нововведення, яке може полегшити життя столичним водіям. Йдеться про програму-навігатор Waze на платформі Google, яку вже зараз тестують в службі.

«За участю патрульної поліції відображення ситуації на дорогах (інформація про ДТП, пробки, ремонти, перекриття) стане ще більш актуальною і допоможе вам проїжджати скрізь вчасно і уникати ускладнень на дорозі», – повідомив Юрій Зозуля на своїй сторінці в Fabebook.

За словами начальника патрульної поліції Києва, оператори, знаючи ситуацію в місті (наприклад про ДТП) і маючи розширені права в Waze, виставлять інформацію про перекриття певної ділянки дороги. «Тобто ті, хто їздить по Києву за допомогою Google Maps або Waze, вже побудують свій маршрут по інших вулицях, що в свою чергу зменшить ймовірність утворення затору. Так само ми є першими, хто дізнається про перекриття доріг в Києві (як через ремонтні роботи, так і через заплановані\не заплановані заходи). Всю цю інформацію ми будемо відображати для вашої зручності», – додав він.

Також, за словами Юрія Зозулі, навігаційна програма дозволить водіям зафіксувати інформацію про ями на дорогах – відповідні позначки можна ставити в в Waze. «Це допоможе нам швидше реагувати на ці явища, а нашим колегам з комунальної корпорації «Київавтодор» – їх ремонтувати», – підкреслив він.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version