Site icon AutoKyiv

Ямковий ремонт на трасі Київ-Одеса завершили достроково

По всій протяжності дороги М-05 в межах Київської, Черкаської, Одеської областей ліквідовані ями і забезпечений проїзд. На найбільш уражених ділянках повністю перестелений верхній шар дорожнього покриття. У найближчі дні завершиться ліквідація дрібних ям пневмоструйним методом. По всій протяжності дороги наноситься розмітка – про це повідомляється на сторінці Укравтодору в Facebook.

Роботи по ліквідації аварійної ямковості та деформації покриття були розпочаті 3 квітня. І були виконані за рахунок коштів на експлуатаційне утримання.

Переважна більшість ділянок дороги М-05 експлуатується з наднормативними термінами і вже давно потребує капітального ремонту, відзначили в Укравтодорі. Зокрема, потреба в коштах на проведення капітального ремонту на ділянці від Білої Церкви до Одеси становить 16 млрд грн.

«Зараз йде активна фаза переговорів з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком про надання кредиту для проведення капітального ремонту М-05 на ділянці дороги Біла Церква-Умань (87-206 км) протяжністю 118,6 км», – зазначили у відомстві.

Сьогодні Укравтодор проводить капітальний та середній ремонт дороги М-05:

– на ділянках 17- 6 км, 42-58 км, 58-87 км капітальний ремонт здійснюється за рахунок кредитних коштів ЄБРР та ЄІБ;

– на ділянках 13-17 км, 36-42 км капітальний ремонт здійснюється за рахунок Державного дорожнього фонду на загальну суму 191,8 млн грн;

– на ділянці 128-143 км виконується поточний середній ремонт на загальну суму 134 млн грн відповідно до постанови Кабміну від 07 лютого 2018 року (розробляється проектно-кошторисна документація, після затвердження якої будуть проведені тендерні процедури);

– на ділянці 402-409 км завершується капітальний ремонт на суму 24,4 млн грн. (визначені підрядні організації, роботи планується розпочати найближчим часом);

– на ділянці км 445 + 432 здійснюється капітальний ремонт моста через Хаджибейський лиман на суму 200 млн грн. (проектно-кошторисна документація знаходиться на експертизі, після затвердження будуть проведені тендерні процедури).

Автодорога державного значення М-05 Київ – Одеса є частиною міжнародного транспортного європейського коридору Е95 Гельсінкі – Київ – Одеса – Димитровград – Алексанруполіс. Її протяжність – 504,6 км. М-05 проходить через Київську, Черкаську, Кіровоградську, Миколаївську і Одеську області. Це єдиний в Україні коридор категорії 1-Б по всій протяжності дороги.

Інтенсивність руху на М-05 становить від 10 до 48,5 тис. автомобілів на добу в Київській області; в Черкаській області – від 10 до 16 тис. автомобілів на добу, в Одеській області – від 10 до 40 тис. автомобілів на добу.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version