Site icon AutoKyiv

1,9 тис. ДТП відбулося за участю автомобілів патрульної поліції

1 916 дорожньо-транспортних пригод за участю автомобілів патрульної поліції відбулося в 2016-2017 роках. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Рахункової палати, працівники якої провели аудит ефективності використання коштів, виділених на забезпечення діяльності Національної поліції.

Протягом 2016-2017 років патрульні автомобілі зафіксовані в 1 916 дорожньо-транспортних пригодах, 38% з яких сталися з вини поліцейських. Постраждало і не експлуатується кожне п’яте нове авто», – сказано в повідомленні.

Рахункова палата відзначає, що рішень по відновленню або списанню пошкодженої техніки немає, як немає і службових розслідувань за вказаними ДТП, а, отже, ніхто не притягнутий до матеріальної відповідальності.

За результатами аудиту встановлено, що в управліннях патрульної поліції відсутній складський облік, фактично немає системи внутрішнього контролю.

Щорічні інвентаризації активів проводилися формально, що призвело до значних залишків і недостач матеріальних цінностей і створило передумови до незаконного та неефективного використання бюджетних коштів», – йдеться в повідомленні.

Палата констатує, що до сих пір не впроваджена система автофіксації правопорушень через недостатність коштів для установки і функціонування обладнання.

У той же час кількість скоєних аварій щорічно зростає (у 2017 році в порівнянні з попереднім збільшилася з 139 тис. до 147 тис.)», – наголошується в повідомленні.

За результатами аудиту Рахункова палата запропонувала Нацполіції забезпечити ефективний внутрішній контроль за використанням бюджетних коштів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version