Site icon AutoKyiv

В Іспанії з’явилися «лежачі» світлофори

Подібні вже є в Голландії, Німеччині, Австралії та Південної Кореї. А потрібні вони для людей, які не випускають з рук телефону. І кількість таких щороку невпинно зростає.

Влада іспанського міста Саламанка вирішили таким чином максимально убезпечити пересування залежних від смартфонів громадян, які не розлучаються зі своїми цифровими пристроями, навіть під час пересування вулицями пішки. Поступово приходить розуміння, що боротися з цим злом цивілізації практично неможливо, отже, потрібно якось підлаштовуватися.

Підлогові світлові пристрої доповнять звичайні світлофори. Вбудоване в дорожнє покриття світлодіодне підсвічування загорається зеленим і червоним світлом перед зебрами синхронно з головними світлофорами. Пішохід, який, переходячи дорогу, дивиться в свій телефон, краєм ока «зачепить» смужку на асфальті і не пропустить потрібного сигналу.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version