Site icon AutoKyiv

TF-2 – нова ідея, яка дозволить перевозити людей по землі і по повітрю

Компанія Terrafugia вже досить довгий час займається розробкою літаючих автомобілів, пасажирських транспортних засобів, здатних пересуватися, як по дорогах, так і по повітрю. Створені цією компанією літаючі автомобілі Terrafugia Transition вже не раз піднімалися в повітря і компанії вже вдалося навіть отримати схвалення американського Федерального управління авіації (FAA) – повідомляє Рortaltele.

Проте, конструкцію літаючого автомобіля компанії Terrafugia і інших компаній навряд чи можна назвати вдалою, адже в будь-який момент половина вузлів і деталей такого транспортного засобу не діє і виступає в якості “мертвого вантажу”. При русі по дорозі цим мертвим вантажем є частина автомобіля, що використовується для забезпечення польотів, а під час польоту, як не важко здогадатися – та частина, яка використовується на дорозі.

Проте, інженерам компанії Terrafugia вдалося знайти гарне рішення описаної вище проблеми і втілити це рішення в вигляді концепту, який отримав назву TF-2. Основою цього транспортного засобу є пасажирська капсула, яка може перевозитися по повітрю, будучи причепленою до літального апарату з вертикальним зльотом і посадкою. А для забезпечення руху по дорогах ця капсула встановлюється на автомобільне шасі.

Автоматична система стикування TF-2 може забезпечити посадку капсули, її установку на автомобільне шасі і старт вже з іншою пасажирською капсулою всього за дві хвилини часу. Цей час значно менший часу, що потрібен нинішньому літаючому авто Transition для зміни його конфігурації і зміни режиму руху.

Літальний апарат системи TF-2 може літати під управлінням людини-пілота, але в ньому встановлені всі необхідні засоби і системи, що дозволяють апарату літати повністю в автоматичному режимі. У літального апарату є поворотні ротори з лопастями, що робить його чимось схожим на літальний апарат V22 Osprey. Але сам апарат TF-2 більш простий з технічної точки зору і більш легкий, його повна злітна вага дорівнює 4090 кілограмам. Крейсерська швидкість апарату TF-2 в польоті становить 330 кілометрів на годину, а дальність польоту – 555 кілометрів при повному завантаженні.

Як уже згадувалося вище, апарат TF-2 на даному етапі є всього лише концептом і на швидке втілення цього концепту в реальності розраховувати не варто. Зараз компанія Terrafugia займається збором думок, які дозволять їм розвинути цю цікаву ідею далі і довести її до практичного втілення.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version