Site icon AutoKyiv

У Швеції з’явилася можливість заряджати електромобілі на ходу

Перша в світі дорога, яка зможе заряджати комерційні та легкові автомобілі, з’явилася в Швеції. Ділянка, протяжністю 2 кілометри, з’єднує вантажний термінал аеропорту Стокгольм-Арланда з транспортним вузлом в Розерсберзі.

Компанія eRoadArlanda, що займається розробкою електродороги, розбила ділянку на 50 метрові секції, в які вбудувала контактні рейки. До них підключається рухливий струмоприймач, який встановлений у нижній частині елетрокара. Електрика подається тільки коли над рейками знаходиться авто. Зарядка буде платною. Система може зчитувати кількість спожитої енергії з кожного підключеного автомобіля.

Вартість одного кілометра такої дороги становить 1 мільйон доларів. Це в 50 разів дешевше 1 кілометра трамвайних шляхів. При використанні такої дороги, кількість викидів CO2, можна зменшити на 90%.

eRoadArlanda – компанія, завдяки якій, шведське міністерство транспорту планує досягти «вуглецевого нейтралітету» до 2050 року.

 Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version