Site icon AutoKyiv

У Нідерландах зробили «співочу» дорогу…

і вже змушені її демонтувати – повідомляє ІnfoСar.

Причиною для цього стали скарги місцевих жителів, за словами яких гучна мелодія, що створюється автомобілями, котрі по ній проїжджають, «…зводить з розуму і заважає спати…».

Спеціальні мітки, нанесені на правій стороні кожної смуги, повинні були змусити водіїв дотримуватися швидкісного режиму. При проїзді через них на швидкості понад 60 кілометрів на годину виконувався гімн провінції Фрісландія. Однак якщо одночасно проїздило кілька автомобілів, звуки перетворювалися в какофонію, ще більше викликаючи невдоволення мешканців прилеглих будинків.

Поруч з Джелсумом також знаходиться військовий аеродром, з якого постійно злітають винищувачі. Але за словами жителів, краще слухати літаки, ніж музику, яка не припиняється цілодобово.

Крім Голландії, «співаючі» дороги є в Данії, Південній Кореї, Японії та США. Перша відома музична дорога – «Асфальтофон» – створена в жовтні 1995 року двома данськими художниками. Це шматок шосе з опуклими маркерами різної форми у вигляді двох паралельних смуг, що трансформують вібрацію шин у мелодію.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version