Site icon AutoKyiv

Стало відомо, у яких містах найбільші автомобільні затори

Лідерами серед європейських міст, в яких зафіксовано найвищий рівень завантаженості доріг в 2017, стали Москва, Лондон і Париж – інформує The Telegraph.

За даними міжнародної компанії Inrix, яка вивчає організацію дорожнього руху в різних країнах і містах, паризькі автомобілісти проводять в пробках в середньому 65 годин на рік. Жителі Лондона стоять в пробках 73 години на рік. А безумовним лідером цього рейтингу є Москва, жителі якої втрачають на дорожній трафік 91 годину на рік.

На четвертому місці опинився Стамбул, в якому можна провести у заторах в середньому 59 годин на рік.

На п’ятому місці стоїть Краснодар з показником в 56 втрачених годин життя в році. Шостим виявився швейцарський Цюріх, де люди проводять в пробках в середньому 54 години на рік.

Сьоме і восьме місця в цьому рейтингу (або скоріше антирейтингу) зайняли – Санкт-Петербург (53 години) і Сочі (48) відповідно. А Нижній Новгород – замикає першу десятку міст з “жорстким” трафіком з показником 47 годин.

Варто зазначити, що жоден український населений пункт не потрапив в ТОП-25 європейських міст із найбільшими заторами.

Як зазначає The Telegraph, з цих 25 міст 10 є столицями держав.

Така гнітюча ситуація з трафіком в Москві може бути пов’язана з привілеями у дорожньому русі, які надаються кортежам багатих і знаменитих, що може ускладнювати весь інший трафік.

Що стосується Лондона, Парижа і ряду інших європейських міст, їх влада вивчає можливості зробити свої населені пункти більш дружніми до людей, а не автомобілів, в тому числі за рахунок обмеження на в’їзд до центральної частини міста.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version