Site icon AutoKyiv

У столиці встановили камери, які аналізують завантаженість доріг

У столиці продовжують створювати електронну систему керування рухом. На вулицях міста днями з’явилися інноваційні інтелектуальні камери для транспортної системи.

У кожному районі поки що встановлено по 3 штуки. Про це повідомляє комунальне підприємство «Інформатика».

Камера вміє рахувати та розпізнавати різні види машин. Прогнозувати транспортні потоки автомобілів та самостійно аналізувати завантаженість кожної смуги. А найцікавіше те, що вона може керувати світлофором в автоматичному режимі, аби не створювались затори на дорогах.

У планах КП «Інформатика» встановити за чотири таких камери на кожному перехресті. Фахівці КП кажучи, що це тривалий і витратний процес.

Нагадаємо, що на вулицях столиці мають з’явитися 674 камери відеоспостереження, які доповнять вже наявні 1378 пристроїв. Вони виконують різні функції. Зокрема, в столиці встановлені оглядові камери, з функцією розпізнавання номерів автомобілів, роботизовані пристрої, що аналізують трафік дорожнього руху, з можливістю ідентифікації осіб, панорамні і з фіксацією швидкості.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version