Site icon AutoKyiv

Деякі великі компанії хочуть ввести квоти на імпорт палива, що може привести до монополізації ринку і стрибка цін на бензин, – експерт

Одна з таких компаній наполягає на введенні квот вже з 1 травня.

Про це повідомив експерт з ринку нафтопродуктів Сергій Куюн в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Сьогодні на паливному ринку говорять зовсім не про ціни, а про те, що є дуже тривожний сигнал, зокрема найбільший гравець ринку. Група “Приват”, яка володіє Кременчуцьким нафтопереробним заводом, ініціює введення обмеження на імпорт нафтопродуктів, це введення квот, мит, що, в тому числі, призведе до створення монопольної ситуації на ринку і тим самим до взагалі нерегульованого і непрогнозованого зростання цін вже з 1 травня», – сказав він.

За його словами, група «Приват» наполягає, щоб уже з 1 травня були введені квоти на поставки імпортного палива. Але як будуть розвиватися події потім, складно спрогнозувати.

Експерт пояснив, що рішення про введення таких квот повинна приймати міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі. У ній близько 15 членів, які представляють Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Кабінет міністрів, силові відомства.

Однак є можливість введення «попередніх заходів» без проведення розслідування або розгляду пропозиції. А потім рік, два або три комісія розглядатиме заяву за квотами.

Нагадаємо, «Приват» – це найбільша українська фінансово-промислова група. Власниками є Геннадій Боголюбов, Ігор Коломойський і Олексій Мартинов.

До групи «Приват» прямо або опосередковано входить понад 100 підприємств в Україні і в світі.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version