Site icon AutoKyiv

Китайці збудували пластиковий автомобіль, який планують продавати у Європі  

 

Китайська компанія X Electrical Vehicle анонсувала плани по запуску серійного виробництва електричних автомобілів, надрукованих на 3D-принтері. Перша модель отримала назву LSEV і, як очікується, надійде в продаж у квітні наступного року в країнах Азії і Європи. Вартість надрукованого на принтері авто складе від 8 500 євро – повідомляє Аvtoblog.

Габаритні розміри двомісного електрокара LSEV складають 1,5 м у висоту, 2,5 м в довжину і 1,3 м в ширину. Вага моделі дорівнює 450 кг, а ось максимальна швидкість, яку здатний розвинути LSEV, не перевищує 70 км/год. На одній зарядці електрокар може проїхати до 150 км.

У числі головних переваг, в порівнянні з виробництвом традиційних автомобілів, розробники відзначають швидкість випуску LSEV. На друк автомобіля йде не більше трьох днів. Крім того, завдяки використанню 3D-технологій виробникові вдалося знизити загальне число компонентів у конструкції авто до 40-60 одиниць, замість 2 000 у звичайної машини. Але, не всі деталі друкуються на принтері: сидіння, скла, силовий агрегат і шасі виробляються традиційним способом.

Варто відзначити, що плани китайського стартапу більш ніж амбітні. Передбачається, що серійне виробництво пластикових LSEV налагодять вже до кінця цього року. Всього на рік компанія має намір випускати не менше 20 000 примірників компактних електрокарів. Головним ринком збуту для стартапу, звичайно ж, стане Китай.

Виробник має намір поставляти свою продукцію і в Європу. Відзначається, що стартап вже отримав 7 000 попередніх замовлень.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version