Site icon AutoKyiv

Новації в процесі здачі на права

Головною новацією системи прийому іспитів стала поява так званого чек-листа, який використовуватиметься під час практичної частини тестування на водійські права. У даному чек-листі, який будуть друкувати на зворотному боці екзаменаційного листа, зазначений перелік практичних завдань і типові помилки водіїв-початківців. Екзаменатори будуть використовувати його в роботі, щоб оцінити рівень знань майбутнього водія повідомляє АвтоЦентр.

Як відомо, практичний іспит складається з 2-х етапів:

– на першому етапі, що проходить на майданчику для навчання з початкового керування, перевіряють, чи вміє водій рушати з місця, зупинятися, долати спуски/підйоми, паркуватися і ін.

– на другому етапі, що проходить на конкретному маршруті в умовах звичайного дорожнього руху, перевіряється, чи вміє водій здійснювати маневри, дотримуватися допустимої швидкості, читати дорожні знаки, розмітку і т.д.

МВС рекомендує громадянам України, які бажають отримати водійські права, при підготовці до іспиту завантажити опублікований чек-лист і гарно його вивчити. А по завершенні іспиту подивитися, які помилки ним були здійснені. Відзначається, що даний чек-лист на протязі 3-х років буде зберігатися в сервісному центрі МВС.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року набули чинності деякі зміни в правилах дорожнього руху і принципах видачі посвідчення водія. Тепер перші права видаються на тестові 2 роки. Якщо протягом цього терміну водій не зробить більше двох порушень, то йому права видадуть терміном дії на 30 років.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version