Site icon AutoKyiv

У столиці демонтують незаконну «рекламу на колесах»

Столицю очищають від незаконної «реклами на колесах» силами комунального підприємства «Київреклама».

«Вчора відбулися перші демонтажі незаконної пересувної реклами силами нашого комунального підприємства. Демонтовано три рекламні площі з «газелей» на вулиці Басейній. Це перший демонтаж такої реклами силами КП «Київреклама» і другий у місті взагалі – нещодавно було демонтовано три рекламних засоби силами КП «Київблагоустрій», – повідомив очільник Управління з питань реклами КМДА Олександр Смирнов.

Всього у Києві близько 45 таких пересувних рекламних засобів і вони також будуть демонтовані.

Такий формат рекламних засобів як «брендмобіль» не передбачено серед визначених дозволених форматів РЗ.

«…щодо власників цих рекламних «тачанок», то їм варто зрозуміти, що незаконному бізнесу в Києві не місце, тож нехай ведуть рекламний бізнес, використовуючи законні й дозволені формати рекламних засобів. А рекламодавцям варто переглянути ставлення до просування своєї продукції та послуг і припинити підтримувати незаконний бізнес, оскільки розміщення на цих незаконних «тачанках» – це й ваш імідж і репутація», – додав заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Нагадаємо, у квітні 2017 року Київрада прийняла нові Правила розміщення зовнішньої реклами, а в грудні 2017 було завершено роботу над Схемою розміщення наземної реклами.

Згідно з цими документами також забороняється розміщувати рекламні засоби: на пішохідних і велосипедних доріжках, алеях, розподільних смугах шириною менше 2 м, ближче ніж 10 м до перехрещень вулиць і пішохідних переходів і зупинок; ближче ніж 20 м до транспортних розв’язок; ближче ніж 50 м до залізничних переїздів.

Також у розміщенні рекламних конструкцій має використовуватись радіальний підхід із відстанями від 40 до 150 метрів залежно від розміру конструкцій – між найменшими форматами – сітілайтами – 40 метрів і так далі до 150 метрів між великими форматами.

Нові правила включають, серед іншого, уточнення дозволених і заборонених форматів конструкцій і їхніх розмірів, приділена особлива увага безпеці пішоходів і водіїв – рекламні конструкції не будуть більше перешкоджати пішохідному руху та перекривати знаки дорожнього руху, розміщуватись у місцях концентрації ДТП тощо.

Завдяки упровадженню Схеми розміщення наземної реклами до кінця цього року кількість наземних рекламних конструкцій зменшиться із 7300, що існують, до 4390 одиниць.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version