Site icon AutoKyiv

Перший в Європі електрокар Tesla Model 3 уже в Україні

У нашій країні з’явився електромобіль здатний проїхати 500 кілометрів без підзарядки і без водія. Саме на моделі Tesla Model 3 – поставили так званий рекорд “Гарматного ядра” і проїхали з Лос-Анджелеса до Нью-Йорка за 50 годин, а це – більше чотирьох з половиною тисяч кілометрів. Така поїздка водію коштувала 100 доларів – повідомляє Аuto.24

Акумулятори в Tesla підігріваються і тому наші зими для цього електрокара не дуже страшні. Хоча справедливості заради зазначимо, що при -10 на повному заряді ви проїдете вже не 500, а лише 300 кілометрів.

Автомобіль з пробігом 7 тисяч кілометрів коштував власнику трохи більше 60 тисяч доларів. Дорогувато, але це авто з максимальною комплектацією. До літа, виробник обіцяє знизити ціну вдвічі.

Tesla – доволі розумне авто, зовсім не дає наробити дурниць, хоча б якимось чином пустити її в занос чи хоча б пробуксувати. Штучний інтелект – родзинка цієї моделі.

«Це машина, в яку вкладено функцію 8 камер, 12 датчиків і процесор, який дозволяє навчатися. Щоб в не далекому майбутньому людина могла сідати не у водійське крісло, а у крісло пасажира…» – розповів власник електрокара Олександр Кравцов.

Незважаючи на погану розмітку на наших дорогах, авто все ж орієнтується в просторі, бачить всі машини і тримається дороги. Та за декілька хвилин, з міркувань безпеки, нагадує водію, щоб той таки взявся за кермо.

Минулого року в Україні з’явилось більше 2,5 тисяч електрокарів. І хоча в порівнянні з Європою, це вдвічі менше, зате темпи росту в нас найвищі.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version