Site icon AutoKyiv

Несподіваний лідер в світовому автопромі

Якщо 2016 року ринкові частки Volkswagen та Toyota були рівними, то за результатами 2017 року у “німців” 11% світового ринку, а у “японців” – 10,8%. Загалом за 2017 рік Volkswagen продав 10 030 440 автівок, а його японський конкурент – 10 007 207 одиниць, повідомляє Аuto.24tv

Менше десяти мільйонів авто продав альянс Renault-Nissan-Mitsubishi, який минулого року придбав японську компанію. Четверту сходинку світового рейтингу автовиробників займає корейський Hyundai-Kia – він трохи не дотягнув до 8 мільйонів. Американський концерн General Motors, який минулоріч продав європейське відділення Opel французам, задовольнився 5-им місцем.

Загалом у світовому рейтингу автовиробників за результатами 2017 року порівняно з позаминулим роком не сталося змін аж до 12-того місця. А от на 13-те вийшов китайський концерн Geely Group, який не лише володіє легковим підрозділом Volvo, але й нещодавно став акціонером Daimler AG. За ним вишикувались інші китайські автомобільні корпорації, які продали більше мільйона автомобілів кожен.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version