Site icon AutoKyiv

12,5 тис. авто в Україні знаходяться у власності 17 жителів Польщі

Фактичними власниками 12,5 тис. автомобілів з 14,5 тис. зареєстрованих у Перемишлі та його околицях є 17 жителів регіону. Про це повідомляє НВ Бізнес.

Як пише інтернет-видання, поляки реєструють на себе десятки і сотні автомобілів, співвласниками яких пізніше стають українці. За такі послуги, натомість, вони отримують від українців за автомобілі на польських номерах від 100 до 500 злотих (800-4000 грн.).

Українці ж від того мають неабтяку вигоду. Адже, використовуючи автомобілі на іноземній реєстрації українці уникають сплати високих мит за ввезення авто.

Представник відділу комунікації, транспорту і доріг у Перемишлі Веслав Юркевич заявив, що польські правила дозволяють таку масову реєстрацію автомобілів однією особою. Крім того, він відзначає, що поляки створили в прикордонній зоні з Україною подібні підприємства, які іноді заробляють сотні тисяч доларів в автомобільному бізнесі.

Нагадаємо, що ще у травні минулого року Гройсман заявляв, що уряд готовий взяти участь у підготовці змін до законодавства, що стосуються автомобілів з іноземною реєстрацією.

6-7 вересня під Верховною Радою провели акцію протесту з вимогою ввести доступне розмитнення для авто з єврономерами.

Зараз для громадян України неможлива реєстрація ввезених з-за кордону авто, які не відповідають стандартам Євро-5. Це означає неможливість реєстрації автомобілів старше 2010 року випуску (коли почав діяти цей стандарт) – незалежно від їх технічного стану.

Голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявляла, що вартість розмитнення авто на єврономерах складе від €1 тис.

Пізніше вона зазначила, що законопроект про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в Україні вже готовий.

У середині листопада у Кабміні заявили про наміри зобов’язати власників транспортних засобів, що тимчасово ввозяться в країну, ставити їх на облік протягом 10 робочих днів.

На початку грудня минулого року Державна фіскальна служба повідомила, що стягнула 38 млн. грн. штрафів за порушення термінів транзиту і тимчасового ввезення автомобілів.

Станом на початок лютого, за даними ДФС, на території України незаконно перебувало понад 246,4 тис. автомобілів з іноземною реєстрацією.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version