Site icon AutoKyiv

«Сюрпризи» від нардепів не закінчуються – тепер мова йде про страхування

Вічні теми автовласників на кшталт – отримали незначні виплати від страхової, взагалі не отримали ні копійки, страхова компанія збанкрутувала, що тепер,  – нарешті є шанс закрити раз і назавжди. Вся справа в новому законопроекті, який от-от приймуть – передає ресурс 2+2.

Компенсації страхової компанії у разі ДТП найчастіше не вистачає на ремонт авто. Аргументи страхової – деталі вашого авто надто зношені. Найгірша ситуація, коли ваша страхова стає банкротом, у такому випадку чекати на виплату компенсації можна кілька років.

У Верховній Раді лежить законопроект, що може змінити ситуацію. Із новим Законом платити гроші за ремонт авто зі своєї кишені не доведеться – обіцяють чиновники. До того ж, кожна страхова компанія тепер враховуватиме вартість ПДВ.

І найцікавіше: суми виплат значно зростуть. За пошкодження авто – до 8 мільйонів гривень. А за життя та здоров’я – до 20 мільйонів гривень.

Такі суттєві виплати вплинуть і на ціну автоцивілки. Після прийняття Закону, вартість полісу буде визначатися кожою страховою компанією окремо.

У законопроекті також вирішили ввести штрафні санкції для самих страховиків. Якщо протягом 15 днів після аварії компанія не відшкодувала клієнту гроші, отримає штраф у розмірі 20% від цієї суми. Посиляться санкції для водіїв, що їздять без страховки. Після запровадження фотофіксації, їм, окрім штрафу за порушення ПДР, приходитиме ще й штраф за відсутність поліса – 1700 гривень.

Ці нововведення можуть почати діяти вже незабаром. Автори проекту сподіваються, що Парламент розгляне його вже цього літа.

Детальніше у відео:

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version