Site icon AutoKyiv

Перекупники неабияк лукавлять при продажі авто

Насамперед продавці машин намагаються скрутити пробіг на одометрі, що зробити не так вже й складно. Розпізнати цю хитрість можна по ряду ознак. Найкращий спосіб визначити справжній кілометраж машини – поставити поруч ще одну, але з таким же пробігом. Уважний огляд деталей салонів обох авто дозволить порівняти ступінь їх зношеності за кількістю подряпин, потертостей, відколів та інших пошкоджень.

На лакофарбовому покритті кузова помітити це буде складніше, тому що перекупники попередньо замаскують всі небажані «зморшки» за допомогою глибокого полірування. Такий косметичний ремонт в деякій мірі згладить різницю між перефарбованими й оригінальними деталями.

Але і на цій процедурі «джентльмени удачі» скоріше за все заощадять і обійдуться найдешевшим варіантом полірування. У результаті, усі ретельно замасковані дефекти ЛФП вилізуть після першого ж миття. У деяких випадках ознаки недавньої обробки легко помітити по залишках пасти на стиках кузовних елементів.

Продавець неодмінно подбає і про блиск в салоні автомобіля. Сучасна автокосметика дозволяє приховати дрібні дефекти будь-яких шкіряних, тканинних і пластикових матеріалів, які використовуються в обробці інтер’єру. Адже все це благополучно фарбується, а тверді поверхні ще й шпаклюються.

У салоні може бути пофарбовано буквально все – панель, кермо, селектор трансмісії, стеля, крісла і навіть килимки. Плями й розводи бруду на тканинній оббивці благополучно сховаються під шаром фарби, і апартаменти будуть виглядати зовсім, як нові. Хоча, наприклад, свіже покриття на шкірі і тканині можна визначити по зафарбованих прострочених швах. На їхніх стиках залишаються ділянки, що відрізняються за кольором.

Мало того, досвідчені перекупники приховають різні пошкодження і сліди іржі в інших частинах автомобіля.

Її сліди можна виявити і в підкапотному просторі. Звичайно ж, моторний відсік заздалегідь буде відмитий до блиску, так що від крапель масла та інших технічних рідин не залишиться і сліду. Після цього визначити герметичність гідравлічних систем зможе тільки фахівець в автосервісі.

Що стосується шин, то швидше за все їх теж пофарбують в чорний колір. Крім того, навіть лиса гума буде виглядати новенькою після спеціальної процедури – нарізки каналів і протекторів, яку вже давно використовують перекупники.

Ще одна хитрість – в несправний двигун додаються спеціальні присадки для зменшення сторонніх звуків. Зазвичай ефект обмежується декількома днями, а потім агрегат раптом приречено загуркоче. І врахуйте – недобросовісний продавець покаже вам автомобіль тільки в прогрітому вигляді. А несправності двигуна легше виявити при холодному запуску, коли краще чути сторонній шум і видно густий вихлоп.

Це далеко не всі хитрощі лукавих продавців, тож при покупці машини діагностику краще довіряти досвідченим фахівцям у цій галузі.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version