Site icon AutoKyiv

Київрада перейменувала столичний міст на Північний

Московський міст перейменували на Північний.

За відповідне рішення проголосували 82 з 89 депутатів міськради.

Мета прийняття рішення – повернення Московському мосту у місті Києві проектної назви “Північний”. Звернення депутата Київської міської ради Вікторії Мухи було як ініціатива. Пройшло погодження комісії з питань найменувань

Окрім цього депутати перейменували сквер Андрія Іванова (між вулицею Михайла Омеляновича-Павленка та Бутишевим провулком) на сквер “Латвійський”, парк Дружби народів на парк “Муромець”, а також присвоїли площі, обмеженої вулицями Жилянська, Велика Васильківська та Фізкультури в Шевченківському районі, назву “Троїцька”, скверу між вулицями Жилянська, Короленківська і Тарасівська – ім’я Димитра Пешева, а скверу на вулиці Січових стрільців, 27 – назву “Канадський”.

Нагадаємо, раніше Київрада перейменувала станцію метро “Петрівка” на “Почайна”. До того ж, нову назву отримала “Куренівсько-Червоноармійська” (синя) лінія столичної підземки – “Оболонсько-Теремківська”.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version