Site icon AutoKyiv

Ввічливість і на дорозі не завадить

Звичайно водій повинен уважно стежити за обстановкою і ситуацією на дорозі, і в разі якщо пішохід неуважний або необачний – встигнути запобігти НС.

У свою чергу пішохід повинен завжди переконуватися що водій його не тільки бачить, а й встигає зреагувати.

Але дещо таки варто додати(!)

Водій, на жаль, не всевидющий. Ситуації бувають різні і їх безліч. Ніхто не знає як можуть скластися обставини. Людина за кермом може на мілісекунди відволіктися, не помітити як передавив педаль газу і збільшив швидкість, втомитися або просто не помітити пішохода у зв’язку з погодними умовами.

Точно так само і пішохід може бути втомлений, неуважний або просто не знає правил дорожнього руху.

Ось тому кожен із учасників руху зі свого боку повинен проявити розуміння! Одна людина не знає що в іншої в голові або навіть на душі. Якщо хтось порушив, пропустіть і вибачте, швидше за все він не спеціально. Може він втомився, може у нього був поганий день, він задумався і не помітив… Можливо всі причини збіглися в один момент! Це стосується як пішоходів, так і водіїв!

Будьте поблажливі до помилок інших!

Якщо кожен зі свого боку поставиться з розумінням і не упреться в правила, кажучи: “Я ж мав рацію!”, сумних наслідків стане набагато менше.

Крім того, все завжди повертається, і добро в тому числі. Сьогодні поступилися ви, завтра поступляться вам!

(c) Мкртчян Олексій

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version