Site icon AutoKyiv

Найненажерливіші електроприлади у вашому авто

Не секрет, що акумуляторна батарея забезпечує електроживлення при непрацюючому двигуні, в момент його запуску, а також під час роботи двигуна на малих обертах. Основним же джерелом струму в автомобілі в робочому режимі залишається генератор. Бортове електрообладнання умовно ділиться на три групи: основна, тривалого використання і короткочасного увімкнення – пише mashyna.com.ua.

Системи запалювання і вприскування, паливна система, автоматична коробка передач, електропідсилювач рульового управління, блок управління двигуном – все це основні споживачі енергії, що забезпечують працездатність авто. Функції охолодження, освітлення, активної і пасивної безпеки, обігрівання та кондиціонування, медіасистеми відносяться до споживачів тривалого використання. Короткостроково функціонують стартер, обігрів скла, склопідіймачі, звуковий сигнал, прикурювач, стоп-сигнал – тобто все те, що не працює в постійному режимі.

Серед сучасних моделей зустрічаються автомобілі з бортовою мережею з двох батарей. Одна – для пуску двигуна, а друга живить енергією інше обладнання. Така розгалужена система забезпечує надійний пуск двигуна.

Стартер споживає найбільше енергії. У різних авто цей показник коливається від 800 до 3000 Вт.

Високий цей показник і у вентилятора кондиціонера – від 80 до 600 Вт. Також до «ненажерливих» варто віднести функції обігріву сидінь – 240 Вт, скла – 120 Вт, і склопідйомники – по 150 Вт. Приблизно однакова величина – до 100 Вт – у таких приладів, як звуковий сигнал, прикурювач, свічки розжарювання, вентилятор салону, система вприскування палива. Склоочисник споживає до 90 Вт.

Потужність паливного насоса варіюється від 50 до 70 Вт, трохи менше в омивача фар – 60 Вт, автономного обігрівача – від 20 до 60 Вт, приладів дальнього світла – по 55 Вт, «протитуманок» – по 35-55 Вт, фар ближнього світла – по 45 Вт. Загальний показник у ліхтарів заднього ходу, покажчиків повороту, стоп-сигналів, системи запалювання – від 20 Вт до 25 Вт. Потужність аудіосистеми – від 10 до 15 Вт, якщо, звичайно, у вас немає підсилювача.

Найменше споживає енергії система підсвічування габаритних вогнів й освітлення номерного знаку – до 5 Вт.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version