Site icon AutoKyiv

Заправлятимемося біопаливом?

35 народних обранців від різних фракцій зареєстрували законопроект, який передбачає примусове додавання біопалива до бензину, але не передбачає акцизних пільг. І вже з наступного року на українських АЗС, які реалізують нафтопродукти, вміст біодобавок може бути не меншим, аніж 3,4%.

Усі норми цього закону розроблені при участі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, який пропонує, що у 2020 році ці норми мають складати вже 4,8%, повідомляє autonews.

Вміст біопалива у дизельному пальному складатиме ж 2,7%.

Виняток планують зробити лише для палива, яке закуповує Державне агентство резерву та оборонне відомство.

У пояснювальній записці йдеться про те, що імпорт біопалива склав 58 тисяч тонн, найбільшими постачальниками якого стали країни Європи. При цьому, цей вид палива виготовляється з продукції сільськогосподарського призначення, яка попередньо експортується з України.

Противники ж цього закону впевнені, що це призведе до зростання цін на АЗС, які диктуватиме монополіст, в даному випадку – компанія “Укрспирт”.

Нагадаємо, в.о. директора ДП “Укрспирт” Юрій Лучечко заявив, що в Україні повністю відсутня нормативна база для успішного функціонування і розвитку спиртової галузі, але вона може отримати «друге дихання», якщо буде займатися біопаливом.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version