Site icon AutoKyiv

Б/в авто, які не варто переганяти з Європи

Продаж авто з Європи в Україні стрімко зростає вже протягом кількох місяців. Посприяв цьому пільговий акциз на б/в авто, завдяки якому зросло ввезення секонд-хенду з Європи. Проте навіть уживані авто з Європи без пробігу Україною та в нормальному стані – ще не гарантія відсутності проблем у майбутньому. Безперечно, чимало марок мають не дуже вдалі моделі і варто уникати їх купівлі. «Автоцентр» вивчив дослідження авторитетних видань Consumer Reports, MSN Auto, WhatCar і обрав найненадійніші вживані автомобілі, яких краще уникати. Ну або обирати машини в цілком справному стані.

Alfa Romeo 159 (2004-2011) Стильна «італійка» дарує задоволення від їзди і засмучує численними несправностями електрообладнання.

Bentley Continental GT (2003-2011) Уживані Bentley швидко втрачають ціну і можуть здатися дуже привабливими у вартості. Однак рахунки за ремонт часом захмарні. Особливо, якщо вийде з ладу двигун W12 або пневмопідвіска.

Chrysler 300C/Lancia Thema (2005-) Chrysler 300C випускали навіть у Європі і деякий час продавали як Lancia Thema. Він великий, солідний, має неординарний дизайн, а крім того недорогий. Однак седан Крайслер нерідко має проблеми з АКПП і генератором, виходять з ладу клімат-контроль і мультимедійна система UConnect.

Fiat 500L (2012-) Мінівен Fiat 500L є стильною і виділяється в потоці авто. Але у б/в Фіата часто виходять з ладу акумулятор і роботизована КПП, нерідко відмовляють аудіосистема і камера заднього виду. У 1,4-літровому моторі недовговічна турбіна.

Jeep Grand Cherokee (2011-) Позашляховик Jeep Grand Cherokee дешевший за однокласників, а європейські версії комплектували переважно економічним 3,0-літровим турбодизелем. У цього V6 нерідко виходить з ладу електронний блок керування, також можуть виникнути проблеми з 8-ступінчастою АКПП. Як і в Chrysler 300C, може завдати неприємностей мультимедіа UConnect. У підвісці слабке місце – кульові опори.

Mercedes-Benz GL-Class (2006-2012) Семимісний кросовер Mercedes-Benz GL першого покоління комфортабельний, потужний і місткий, але страждає від неполадок електроніки і підвищеного зношування гальм. На розбитих дорогах може вийти з ладу пневмопідвіска, а її ремонт недешевий.

Mini Hatch (2006-2013) Хетчбек Mini попереднього покоління стильний і дарує чудову керованість. У бензинових 1,6-літрових версіях підвищеної уваги потребують ланцюг ГРМ і водяна помпа, також варто перевірити впускні клапани, адже там нерідко утворюється нагар. Частенько виходить з ладу і кондиціонер.

Range Rover Sport (2005-2013) Рамний позашляховик Range Rover Sport першої генерації відрізняється прекрасною прохідністю і при цьому комфортабельний. Однак його пневмопідвіска може завдати неприємних сюрпризів, та й електрообладнання не найнадійніше.

🇪🇺 Авто чат на європейській реєстрації @EuroAutoUA

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegra m, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version