Site icon AutoKyiv

Альтернатива «євробляхам»?

Багатьом українцям, які бажають придбати автомобіль за кордоном, доводилося користуватися сумнівними сірими схемами, щоб ввезти в країну «євробляху». Але на цьому проблеми водіїв автомобілів на єврономерах зовсім не закінчувалися, повідомляє Автотема. Держава не поспішає йти назустріч громадянам, які навмисно намагалися її обдурити і ухилитися від сплати обов’язкових платежів, які передбачені при розмитненні автомобілів. «Євробляхи» знаходяться в підвішеному стані, і ніхто не може дати гарантії, що найближчим часом не буде прийнятий якийсь нормативний документ, який заборонить їх використання українцями.

Але держава все ж надала альтернативу своїм законослухняним громадянам, і на території Одеського морського порту відкрився АвтоХАБ, який був створений на базі Одеської митниці ДФС. Тільки за січень 2018 року завдяки цій структурі було розмитнено і поставлено на облік 1819 транспортних засобів. Загальна сума мит, сплачених при розмитненні автомобілів, склала 140 млн. гривень.

За останній час показники митного оформлення автомобілів за допомогою АвтоХАБа зросли в три рази, і в середньому щодня розмитнюється близько 75 автомобілів. В ДФС повідомили, що за 5 місяців роботи цієї структури митне оформлення пройшли 7970 автомобілів, а також 1 269 транспортних засобів були спрямовані на інші митниці.

Як відомо, проект «АвтоХАБ» почав свою роботу 8 вересня 2017 року і являє собою експрес-сервіс по розмитненню старих автомобілів, які завозяться в Україну з Європи та інших країн світу. Сервіс працює за принципом «єдиного вікна», і в його роботі задіяні 7 державних і недержавних служб, що дозволяє скоротити час митного оформлення до 3 днів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version