Site icon AutoKyiv

Не заплатиш – не проїдеш. Велику об’їзну дорогу в Києві планують зробити платною

У Департаменті транспорту КМДА обговорювалася можливість передачі будівництва Великої кільцевої автомобільної дороги в Києві інвестору. Суть питання в тому, що інвестор бере на себе частину витрат на будівництво, а потім може заробляти на новій дорозі.

Наслідком цього рішення може стати введення плати за проїзд майбутньою дорогою. Ймовірна вартість проїзду – до 100 гривень. Цифри називаються різні, проте обіцяють враховувати факт економії часу і палива водієм, в залежності від якого і можуть призначати ціну проїзду.

«Якщо проїзд по дорозі допоможе заощадити, наприклад, 2-3 літри бензину, то і брати за це будуть суму, що дорівнює ціні палива. До того ж водій виграє час», – повідомив голова компанії з моделювання транспортних потоків A+S Дмитро Беспалов журналістам «Вести».

Для великогабаритного транспорту, за словами Беспалова, проїзд коштуватиме в кілька разів дорожче. При цьому для водіїв, які багаторазово перетинатимуть Велику об’їзну протягом дня, плату можуть стягувати лише один раз. У таких випадках будуть допомагати камери зовнішнього спостереження, які фіксуватимуть автомобілі за номерами.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version