Site icon AutoKyiv

Багаж ввозимо по-новому

Для авіарейсів правила ввезення не змінилися. Нововведення стосуються тих, хто перетинає кордон з Україною наземно і з собою провозить товар (особисті речі – не беруться до уваги) загальною вартістю більше €500 і вагою – понад 50 кілограмів.

Як повідомили в Державній фіскальної службі України, зміни поширюються тільки на тих, хто був в Україні більше 24 годин і хто в’їжджає туди частіше ніж один раз за 72 години. Якщо протягом доби ти був (ла) в країні і в’їжджаєш в Україну частіше, ніж раз в 72 години, ліміт для ввезення без додаткового мита – загальна ціна багажу до €50 і вага до 50 кілограмів. В іншому випадку доведеться доплатити: в гривнях, за діючими ставками.

До речі, весь багаж повинен відповідати твоій меті перебування в Україні: речі повинні бути особисті, не призначені для продажу або передачі.

У рамках безмитної норми Білорусі можна ввезти в Україну своє спортивне спорядження, письмове та канцелярське приладдя, фотоапарат, відеокамеру, переносний проектор та необхідні для них аксесуари. А також – техніку для створення і відтворення аудіо (магнітофон, диктофон і т.д.). З дрібної електроніки без додаткового податку дозволено ввозити не більше 2 мобільних телефонів, ноутбуків (і не більше 3 флешок!), годинників, калькуляторів і електронних книг. І стільки дитячих колясок, скільки їде дітей (якщо в дорозі їх немає – дозволено везти одну коляску). Крім того, обмеження поширюються на ввезення парфумів: без податку в Україні можна взяти до 0,5 літра туалетної води та до 100 грамів парфумів.

Для авіаперевезень правила залишаються незмінними: багаж і ручна поклажа не повинні перевищувати загальну вартість в €1000.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version