Site icon AutoKyiv

Автомобілісти – народ забобонний. А які забобони – найпоширеніші?

 Звичайно, зараз ніхто з водіїв не проводить спеціальних ритуалів, перш ніж сісти за кермо, а ось у які прикмети вони вірять, зараз і розберемося 

Найпоширенішою і тією, яка завжди працює є прикмета: помив машину вранці – чекай на дощ ввечері, помив машину ввечері – чекай його вночі або вранці.

Назвати авто ім’ям коханої. Ну що тут скажеш? Адже ця прикмета свідчить: дав машині ім’я – везіння і удача будуть переслідувати тебе в дорозі весь час. Одна із найулюбленіших народних прикмет поборників захисту навколишнього середовища: викинув сміття у вікно – рік тобі боротися із неприємностями.

Наводимо також список народних прикмет автомобілістів, «не на добро»:

– не можна бити колеса ногами – до аварії;

– не можна мити машину у дворі – вкрадуть;

– не можна рахувати гроші в машині – до їх втрати (наприклад, після зустрічі з працівником поліції і отримання штрафу за тонування);

– не можна обходити машину спереду – просто не можна і все;

– не можна свистіти в машині – до втрат, в тому числі і фінансових;

– не можна гризти насіння в салоні автомобіля – до аварії.

Народні автомобільні прикмети, які «до добра» (їх менше, що й не дивно):

– пташки  «опомітили» машину – чекай грошей;

– не хочеш міняти колесо в дорозі – не чіпай запаску;

– купив авто у багатого власника – знову чекай грошей і успіху в справах.

Народні прикмети, які ми для себе визначили як «дивні». Але тим не менш, багато хто з опитаних нами автомобілістів ставиться до них дуже серйозно:

– ні в якому разі не можна говорити в машині, що ти збираєшся її продати. Інакше вона все зрозуміє і почне ламатися;

– побачив чорну собаку (не кішку, що важливо) на дорозі, це до нещастя. Зупинись, перепочинь і їдь далі;

– ніколи не варто загадувати час в дорозі, тобто не можна говорити: «Я виїхав, буду через 20 хвилин». В дорозі може статися всяке.

Народні прикмети професійних водіїв:

– таксисти, так само як і водії громадського транспорту, виїхавши в перший рейс, вважають за краще, щоб першим у салоні побув чоловік;

– далекобійники не люблять, щоб в салоні машини їх хвалили і самі ніколи не хваляться поїздками без аварій.

Звичайно, ми розповіли вам далеко не про всі забобони сучасних водіїв. Не можна сказати напевно, чому вони вірять у прикмети. Найкраще не звертати уваги на різні повір’я та просто насолоджуватися поїздками на своєму автомобілі. А найважливіша прикмета — це бездоганне дотримання правил дорожнього руху. Слідуйте їм — і вам нічого буде боятися в дорозі.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version