Site icon AutoKyiv

Розкрито причину знаменитості Nissan Skyline

Марка Skyline виникла в 1957 році і не мала нічого спільного з Nissan. Тоді Skyline виробляла фірма Prince Motors, яка свого часу випускала літаки та іншу військову техніку. Десять років по тому Nissan купив Prince Motors разом з брендом Skyline. Кульмінацією кар’єри “скаю” став 1989 рік, коли з’явилася модель Skyline R32 GT-R. Вона “малювалася” спеціально для гонок, і її спортивний тріумф добряче струснув автомобільне співтовариство. Перші 29 виступів в японському кільцевому чемпіонаті JTC принесли 29 перемог та 4 титули і фактично призвели до загибелі чемпіонату: конкурувати з Skyline не зміг ніхто – інформує telegra.ph.

Мотор GT-R – 2,6-літровий рядний 6-циліндровий двигун з шестидросельним вприскуванням і двома турбінами Garrett T26 потужністю в 280 к.с. Але можливості двигуна дозволяють наростити її до 500-600 к.с. без модифікації механічної частини(!) Якщо ж поміняти поршневу і турбокомпресори, можна легко отримати й близько 1000 к.с.

Але Skyline це не тільки двигун. Електронна система повного приводу, що дозволяє без втрат реалізувати велику потужність, називається ATTESA ETS (Advanced Total Traction Engineering System for All Electronic Torque Split). У звичайних режимах працюють тільки задні колеса. Але як тільки датчики фіксують втрату зчеплення задніми колесами, миттєво підключаються передні колеса, на які може передаватися до 50% обертального моменту двигуна. В результаті на вході в поворот автомобіль гострий, як задньопривідний спорткар, а на виході –  стійкий, як повнопривідне купе. А при дикому старті з місця система відразу включає повний привід. У салоні на центральній консолі є навіть прилад, який показує, скільки кілограмів моменту припадає на передні колеса.

Інша електронна система Nissan Skyline GT-R – система HICAS (High Capacity Active Steering), що керує задніми колесами і стабілізує поведінку автомобіля в повороті. Аналізуючи інформацію про кут і швидкість обертання рульового колеса, а також про поздовжнє і поперечне прискорення автомобіля, електроніка повертає на невеликий кут задні колеса, забезпечуючи машині ідеальну керованість.

Знайти Nissan Skyline завдання непросте, попит на це авто дуже високий. Модифікація GT-S випуску кінця 90-х обійдеться від $7000 до $18000 в залежності від стану і комплектації. Ціни на версію GT-R набагато вищі: автомобіль середини 90-х коштує від $30000 до $40000.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version