Site icon AutoKyiv

Камер відеоспостереження у столиці стане більше

На вулицях Києва вже є камери відеоспостереження, але робота зі встановлення та підключення нових камер буде продовжуватися. Про це ІА «Інтерфакс» повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

Зокрема, він зазначив: «У 2017 році встановлено 1378 камер, що увійшли до системи відеоспостереження Києва. Зокрема, 206 камер встановлено до «Євробачення» (на центральних площах і вулицях міста, у парку «Наталка», на Парковій дорозі, Броварському проспекті). Ще 10 районів Києва, Труханів острів, бульвар Тараса Шевченка охоплені 1172 камерами». Усі встановлені камери відеоспостереження, за його словами, оснащені смарт-функціями. Камери розрізняються за типами. Так, у місті встановлено 1023 оглядових камери, 247 камер із розпізнаванням функцій номеру на автомобілях, 68 – роботизованих, 23 – для аналізу трафіку дорожнього руху, 10 – із детекцією облич, 5 – панорамних камер PanoVu, 2 – із системою фіксації швидкості.

У грудні минулого року закуплено 674 камери відеоспостереження. Їх заплановано встановити: на всіх виходах-входах до станцій метрополітену – 195 камер, на виїздах-в’їздах до столиці – 139 і на світлофорних перехрестях – 340 камер.

Дмитро Давтян підкреслив, що усі закуплені камери відеоспостереження – зі смарт-функціями. А це означає, що місто поступово, але впевнено «розумнішає». І тут мова йде про безпеку міста, його мешканців і гостей. І одне з основних завдань, яке ставить перед собою влада, – створити та налагодити таку систему, яка дозволить усім нам дійсно комфортно і безпечно почуватися в рідному місті.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version