Site icon AutoKyiv

Визначено найнебезпечніші дороги України

Щодня в Україні стається більше чотирьох сотень дорожньо-транспортних пригод (ДТП). Адже за 8 місяців 2017 року в Україні сталося майже 103 тисячі аварій.

Аналітики «Слово і Діло» створили карту доріг, де траплялось найбільше ДТП у період з 2015 до 31 серпня 2017 року. Згідно цих даних, найбільше аварій відбулось у Києві – майже 107 тисяч. Майже втричі менше ДТП – в Одеській та Харківській областях. Найменше аварій – у Луганській області (вірніші, в частині, підконтрольній Україні) – всього 2 тисячі, повідомляє auto.24tv.ua.

У антирейтингу трас, де відбулось найбільше ДТП – дорога «Київ-Чоп». Вона посіла перше місце, напевне, через свою велику протяжність, якість покриття та інфраструктури забезпечення руху на більшій частині її на найвищому рівні. За 2,5 роки на цій тразі з позначенням М-06 відбулось 1636 катастроф. Найбільш небезпечні місця – поблизу міста Буськ, сіл Розвадів, Нагірне, Тухолька, Ковяри, Латорка, Абранка та Ганьковиця.

Майже вдвічі менше аварій – на Одеській трасі (М-05). Аварії частіше всього трапляються біля села Чабани, м. Одеса, а також сіл Радісне та Нерубайське.

637 аварій сталось на дорозі М-03 Київ-Довжанське, причому особливо небезпечних ділянок там не відмічено.

Найбезпечніша траса – Льівів-Шегині (172 аварії), хоча вона й найкоротша серед вказаних.

Exit mobile version