Site icon AutoKyiv

Які автокомпанії зникнуть з ринку?

Автоконцерни, що знаходяться на межі зникнення

На час кризового періоду в економіці всі намагаються оптимізувати і по максимум скоротити непотрібні витрати. Так, великі виробники автомобілів заявляють, що їм заважають дрібні автовиробники і збираються позбутися від них. Наприклад, Ford готовий позбутися Volvo і Mercury, а General Motors вважає неблагополучними свої марки Saab, Buick, GMC, Jeep і Pontiac – повідомляє telegra.ph

Непопулярні марки авто тримаються виключно за рахунок отримання субсидій від держави або заручившись підтримкою великих компаній, які не завжди отримують від них прибуток.

Основними причинами для припинення виробництва малих автокомпаній є:

Уже зараз великі автовиробники позбавляються від дрібних компаній. Ford продав свій Aston Martin та нещодавно оголосив про продаж Land Rover і Jaguar. Також може позбутися шведського Volvo.

Одна з причин – всесвітня глобалізація авто

І скорочення витрат в період кризи не єдина причина того що автокомпанії зникають з автомобільного ринку. Ще однією вагомою причиною цьому є всесвітня глобалізація. Багато компаній не мають достатньо коштів для розробки нових моделей автомобілів. І зараз вони живуть за рахунок минулого, коли продають машини зі старими напрацюваннями.

Немає нічого вічного і якщо компанії не будуть отримувати необхідних інвестицій або виходити на самоокупність – то вони зникнуть з ринку. Це жорстокий закон авторинку, коли виживають найсильніші.

Сила в єднанні, якщо подивитися на найбільші корпорації, то навіть вони об’єднують свої зусилля між собою, щоб розробляти нові автомобілі. Як приклад, можна зазначити об’єднання таких гігантів як «Рено» і «Ніссан», які завдяки спільним зусиллям і розробкам скорочують свої витрати і створюють глобальні авто для окремих ринків.

Тільки за останнє десятиліття зникло багато автомобільних компаній, які раніше були популярні і відомі. І тенденція продовжиться, залишаться великі виробники машин, дрібних же будуть одиниці.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version