Site icon AutoKyiv

Як автовласників обманюють на СТО

Багато українських автолюбителів несли додаткові фінансові витрати по непотрібному ремонту автомобіля через помилкову діагностики. Не секрет, що професійного діагноста часом знайти дуже складно. Тому досить часто автовласникам доводиться купувати дуже дорогі деталі і виробляти дорогі ремонти з вини діагностів-дилетантів. Але це не єдина небезпека, що чатує на довірливих автомобілістів. Іноді не зовсім чесні механіки на СТО придумають неіснуючі поломки, виставляючи за їх «усунення» істотні рахунки.

Ось лише кілька способів обману, які застосовують на СТО «хитрі» механіки – повідомляє АВТОТЕМА.

  1. Заміна справної деталі

Багато водіїв не можуть похвалитися своїми знаннями в техніці, а недобросовісні механіки користуються необізнаністю своїх клієнтів. «Розвод» починається з розповіді про те, що будь-яка деталь автомобіля клієнта зносилася і вимагає негайної заміни, так як від неї безпосередньо залежить безпека водія, продуктивність авто або витрата палива. Найбільш часто водіям пропонують замінити гальмівні колодки і диски, радіатор і помпу, бензонасос або який-небудь клапан або датчик, що «вийшов з ладу». Якщо за процесом ремонту власник спостерігати не може, то «заміна» зношеної деталі найчастіше обмежується лише записом в сервісній книжці, а якщо власник все ж побажає особисто стежити за процесом роботи, то на авто буде встановлена ​​нова запчастина, а зношена деталь буде встановлена на авто чергового «лопуха». У будь-якому випадку, власник авто заплатить за непотрібний ремонт і запчастини, новизна яких у багатьох випадках викликає сумнів.

  1. Заміна масла

Заміна масла в сучасних моторах проводиться кожні 10-15 тисяч кілометрів пробігу. Дана процедура не становить особливих труднощів, але більшість власників автомобілів воліють проводити її на СТО. Якщо власник машини не має можливості спостерігати за процесом заміни масла, то це відкриває великий простір для махінацій з боку механіків. На СТО можуть просто імітувати заміну масла, або зробити її частково, заощадивши на матеріалах. Природно, що в рахунок буде включена повна вартість робіт і матеріалів. Такі шахрайства можуть привести до швидкого зносу силового агрегату і тягнуть за собою капітальний ремонт двигуна.

  1. Затягування часу ремонту

Вартість ремонту визначається не тільки вартістю запчастин і витратних матеріалів, але і часом, витраченим на його проведення. Найчастіше механіки навмисно придумують додаткові поломки, коли машина вже знаходиться на підйомнику, або стверджують, що зробити ремонт того чи іншого вузла неможливо без зняття додаткової деталі. Такі маніпуляції з часом і обсягом робіт істотно збільшують вартість ремонту.

  1. Непотрібна діагностика

На СТО дуже часто пропонують провести діагностику всього автомобіля для виявлення прихованих несправностей. У підсумку, власник приїжджає на СТО для усунення певної проблеми, а на місці його засмучують ще кількома «поломками», які вимагають невідкладного усунення.

  1. «Ліві» запчастини

Більшість водіїв упевнені, що ремонт у офіціалів обходиться занадто дорого, але не враховують того факту, що в офіційних сервісних центрах на автомобіль встановлюються лише оригінальні деталі і для роботи використовується специфічне обладнання. Досить часто на неофіційних СТО замість оригіналу можуть підсунути аналог або встановити контрафактну деталь сумнівної якості. Якщо ж на авто встановлюється дійсно оригінальна запчастина, то її вартість, як правило, набагато вище, ніж у офіціалів.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version