Site icon AutoKyiv

Столиця вже має інтерактивну карту небезпечних пішохідних переходів

На одній карті поєднали місця швидкісного руху транспорту та пішохідні переходи столиці, на яких немає світлофорів.

У Києві було проаналізовано небезпечні пішохідні переходи та створено відповідну інтерактивну карту – повідомляє Тиждень.ua посилаючись на texty.org.

«На одній карті ми сумістили місця швидкісного руху транспорту та пішохідні переходи Києва, на яких немає світлофорів. І побачили десятки потенційно небезпечних для життя і здоров’я місць. Для оцінки швидкості потоку автомобілів ми використали GPS дані з київських маршруток і визначили місця, де вони їдуть зі швидкістю понад 60 км/год (матеріал готувався до змін у правилах дорожнього руху). Далі з OpenStreetMap витягли дані про усі нерегульовані пішохідні переходи і залишили тільки ті з них, які знаходяться у місцях швидкого руху маршруток», – зазначає автор дослідження Владислав Герасименко.

Така швидкість руху свідчить про те, що на відповідній ділянці дороги маршрутки рухаються з більшою швидкістю, ніж дозволені 60 км/год, то звичайні легкові автомобілі будуть їхати там іще швидше, а це становить небезпеку для пішоходів.

Дослідження стверджують, що основним фактором, який впливає на швидкість руху, є відчуття безпеки водія.

Як пояснює експерт із безпеки дорожнього руху Віктор Загреба, водії їдуть із максимальною швидкістю, при якій їм зручно керувати автомобілем. В Україні на заборонні і попереджувальні знаки звертають мало уваги, бо не вірять, що вони розставлені логічно і правильно. До того ж, поліція дуже рідко штрафує за порушення правил дорожнього руху.

Оригінальну карту можна подивитися за посиланням.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version