Site icon AutoKyiv

Сервіс, що покликаний допомогти водіям столиці

Київська міська держадміністрація разом зі столичним Управлінням патрульної поліції і сервісом з надання навігаційних послуг Waze почали реалізацію глобального проекту, спрямованого на більш ефективне управління автомобільним рухом у місті, поліпшення комфорту водіння і підвищення безпеки на київських дорогах. Проект буде працювати в рамках програми «Kyiv Smart City». У ньому візьмуть участь не тільки поліція, але також комунальні, аварійні і автодорожні служби.

Наразі проект знаходиться на стадії розробки стратегії оптимізації ситуації на столичних дорогах. Зацікавлені служби та відомства обмінюються актуальними даними, на підставі яких будуть внесені поправки в схему міського автомобільного трафіку, щоб відповідні служби могли своєчасно реагувати на різні проблеми. Наприклад, карту перекритих, а також найбільш перевантажених і важкопрохідних доріг оновлять безпосередньо самі патрульні поліцейські.

Юрій Назаров, який обіймає посаду керівника департаменту інформаційних та комунікаційних технологій при Київській держадміністрації впевнений, що сервіс Waze чекає велике майбутнє. Це буде потужний навігаційний і соціальний інструмент для надання допомоги автомобілістам, а також забезпечення безпеки на дорогах в цілому. Водії зможуть швидко і точно орієнтуватися в сьогочасній дорожній ситуації і вибирати оптимальний маршрут, щоб не потрапити у «пробку». Така стратегія допоможе розвантажити київські вулиці і перекриті ділянки. Крім того сервіс надає можливість взаємодопомоги при ДТП, поганій погоді, стихійних лихах, викраденні, а також фіксацію правопорушень і різних проблем на дорогах.

Вже зараз за допомогою Waze можна: вибрати оптимальний маршрут з урахуванням ремонтних робіт, пробок, перекриттів, аварій, небезпечних ситуацій, заметів, обледеніння та іншого; відстежити рух службової техніки, в тому числі і для прибирання снігу; спілкуватися з іншими водіями з метою отримання допомоги або ради; дізнатися вартість автомобільних послуг, ціни на паливо, шиномонтаж, СТО та багато іншого; попросити оперативно допомогти іншим водіям або відповідні служби у разі виникнення труднощів на дорозі; швидко координувати роботу поліції і учасників дорожнього руху під час викрадень, перехоплень і іншого.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version