Site icon AutoKyiv

Новеньке авто за 150 тисяч гривень – це реально

Багато із нас пам’ятають, що раніше найдешевший автомобіль в Україні коштував 2,7-3,5 тисячі доларів. Мова йде про моделі ЗАЗ – Таврія і Славута. Але вони залишилися в історії, і з тих пір, як українські бюджетники покинули конвеєр, ринок втратив по-справжньому доступні і народні машини.

Проте, незабаром ситуація може змінитися – на вітчизняний ринок виходить Bajaj Qute. Вважається, що це найдешевший автомобіль, який зміг стати не просто альтернативою TATA Nano, а обійшов свого конкурента по успішності.

За інформацією AUTO-Consulting, індійський найдешевий автомобіль вже проходить сертифікацію в Україні. Хоча, якщо чесно, назвати його автомобілем можна з великою натяжкою. Так, у нього є дах, четверо дверей і стільки ж коліс, але фактично перед нами квадроцикл.

Характеристики відповідні – 1-циліндровий бензиновий мотор, 13 з половиною кінських сил, а максимальна швидкість обмежена на позначці в 70 кілометрів на годину. З іншого боку, з огляду на обмеження швидкості в містах з 1 січня 2018 року в Україні до 50 км/год., більше особливо і не треба, якщо їздити по правилах, звичайно. Також відзначимо, що машина важить всього 400 кг, а в якості трансмісії використовується 5-ступінчаста секвентальная КПП.

Передбачається, що Bajaj Qute в Україні буде коштувати в межах 120-150 тисяч гривень. До слова, він дозволяє заощадити не тільки на етапі покупки, але і в процесі експлуатації, адже заявлена ​​витрата авто дорівнює 3 літрам на 100 км шляху.

А ось з багажником біда – максимум для відра яблук і парочки банок консервації, адже його обсяг – 44 літри. Зате можна поставити багажник на даху.

Ще один нюанс – безпека. У разі ДТП шанси вижити є, але на диво сподіватися не варто. У краш-тестах Euro NCAP Bajaj Qute заробив… всього 1 зірку.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

Exit mobile version