Site icon AutoKyiv

10 унікальних автостоянок

Свою добірку 10 унікальних парковок світу нам пропонує СarDiagram.

72DP

Місцезнаходження: Сідней, Австралія

Дизайнерське рішення: австралійську парковку можна без перебільшення назвати арт-об’єктом. Різнокольорові геометричні фігури перетинаються на підлозі, стінах і стелі, оживляючи простір динамічним світлом і радуючи автомобілістів.

Block 11

Місцезнаходження: Алмере, Голандія

Дизайнерське рішення: структура перфорованих плит забезпечує природну вентиляцію всередині приміщення і робить фасад майже прозорим у нічний час.

Етнічні мотиви на поверхні плит включають в себе образи флеволандского фольклору: птахів, казкових гномів, вітряні млини і шпаківні.

Крім того, дизайнери вирішили доповнити фасад живими рослинами.

Car Park in Herdern

Місцезнаходження: Хердерн, Швейцарія

Дизайнерське рішення: приватний «гараж» був побудований на схилі пагорба і має п’ять гігантських бетонних кубів.

Індивідуальні «паркувальні місця» з великими скляними панелями забезпечують ідеальне місце відпочинку для вашого улюбленого автомобіля з видом на прилеглу мальовничу долину.

Autostadt Volkswagen

Місцезнаходження: Вольфсбург, Німеччина

Дизайнерське рішення: архітектори та інженери Volkswagen придумали ефектний спосіб зберігання авто, котрі щойно зійшли з конвеєра, побудувавши паркінг на місці двох покинутих силосних башт заввишки 48 метрів кожна.

Машини доставляються у вільну комірку за допомогою спеціального автоматизованого підйомника.

Eureka Tower Car Park

Місцезнаходження: Мельбурн, Австралія

Дизайнерське рішення: особливість дизайну в тому, що яскраві написи «вилазять за свої рамки» і в міру руху під певним кутом окремо намальовані елементи перетворюються в слова, що вказують напрямок.

Leipzig Zoo Parking Garage

Місцезнаходження: Лейпциг, Німеччина

Дизайнерське рішення: парковка розташована на території Лейпцігського зоопарку. Будівлі надали незвичайну округлу форму, а його стіни зробили з бамбукових стебел.

Ballet Valet Parking

Місцезнаходження: Майамі, США

Дизайнерське рішення: парковка по праву заслуговує звання найзеленішої. Її стіни покриває килим із рослин, а на даху висаджений газон.

Michigan Theater

Місцезнаходження: Детройт, США

Дизайнерське рішення: місцем парковки став зал театру, побудований в 1926 році, з чудовим вінтажним розписом стелі. У 70-х роках театр планували знести, проте місцева влада вирішила перетворити його в незвичайне місце стоянки автомобілів.

Parc des Celestins

Місцезнаходження: Ліон, Франція

Дизайнерське рішення: парковка схожа на «вулик» для автомобілів або колодязь. Основним завданням дизайнера було знайти рішення як забезпечити освітлення на парковці, яка йде глибоко під землю.

Центр автостоянки добре освітлюється з вулиці, а біля основи «колодязя» встановлено велике дзеркало, що обертається, відображає, розсіює і розподіляє світло на всі сім рівнів паркінгу.

Santa Monica Civic Center

Місцезнаходження: Санта-Моніка, США

Дизайнерське рішення: цей яскравий паркінг став першим гаражним комплексом, який був відзначений LEED-сертифікатом (система сертифікації зеленого домобудівництва LEED є міжнародно визнаною, відповідність її стандартам є третім за значимістю заходом з контролю якості проектування і будівництва).

Різнокольорові скляні панелі пропускають достатньо природного світла, щоб зменшити споживання електроенергії в денні години, а фотоелектричні панелі на даху забезпечують значну частину енергетичних потреб будівлі.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version