Site icon AutoKyiv

Лід на склі авто. Як швидко його позбутися

Мороз красиво розмальовує вікна наших осель і автомобілів, проте якщо на вікні будинку це виглядає неймовірно гарно, то водію авто – це приносить масу незручностей, пов’язаних зі зниженням поля огляду і, як результат, призводить до зниження рівня безпеки на дорозі. Малюнки морозу плавно перетворюються у тоненьку, а деколи й не тільки, льодяну шкірку. І щоб позбутися її автомобілісти придумують різноманітні способи, як позбутися від льоду. Хтось використовує розморожувачі або ж встановлює вікна з підігрівом, але ж є ще й підручні засоби…

Як розморозити скло?

Для цього більшість водіїв використовують скребок, за допомогою якого, не подряпавши, можна зняти лід зі скла. Інші замість купованого скребка використовують те, що під рукою, наприклад, старі диски або ж пластикові карти. Для того, щоб зняти шар льоду, спочатку слід спробувати розм’якшити його на вікнах шляхом прогріву авто. Прогріти скло автомобіля можна також за допомогою теплої води. І тільки потім вже намагатися зішкребти лід. Але треба бути готовим до того, що на цю процедуру ви витратите 10-15 хвилин свого часу.
Є і більш швидкий спосіб – використовувати розморожувач. Його можна купити в будь-якому магазині запчастин і товарів для автомобіля. Обробивши вікна, ви зможете вже через пару хвилин просто змахнути рушником і очистити лід. Єдиний недолік таких засобів – їх дорожнеча. В середньому невелика пляшечка коштує близько 100 грн.

Для тих, хто все-таки не бажає витрачати на авто такі гроші постійно, хоче заощадити, залишається один вихід – скребок або виробництво устаткування льоду своїми руками.

Ще в минулі часи спритні водії, знаючи властивості спирту, оцту і кухонної солі, намагалися зробити розчин для екстреного розморожування своїми руками.

Що використовувалося? 2 ложки солі на склянку води. Якщо протирати таким розчином скло автомобіля, то лід зійде набагато швидше.

Розчин денатурату і гліцерину в пропорції 1:10 також можна використовувати для зняття льоду з вікон і недопущення обмерзання.

Дуже важливо після використання таких розчинів натерти вікна сухою ганчіркою.

І НАОСТАНОК:

У спробах розм’якшити лід за допомогою теплої води будьте дуже обережні. Температура води не повинна бути високою, щоб уникнути утворення тріщин на стеклах авто.

При використанні спирту можна брати тільки ізопропіловий або ж етиловий. Метиловий спирт не бажано використовувати через його токсичність.

Виготовлений розчин у домашніх умовах необхідно протестувати перед використанням.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

 

 

Exit mobile version