Site icon AutoKyiv

Ввізний податок і акциз на електромобілі скасовано

Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, якими звільнила водіїв від сплати податку та акцизу на операції з ввезення до України автомобілів, оснащених виключно електродвигуном. Ці умови діятимуть 5 років – повідомляє ТСН.

Ось як це прокоментував на своїй сторінці у «Фейсбук» міністр інфраструктури України Володимир Омелян: «Проголосовано, що ПДВ і акциз на імпорт електрокарів не сплачуватиметься з 1 січня 2018 р!
Без жодних пільг і преференцій український ринок електрокарів рекордно зростав впродовж 2016-17 рр. Відповідно до звіту Electric Vehicle Outlook 2017 (Bloomberg New Energy Finance) у 2040 році частка електрокарів в світовому продажу буде 54%! Усі провідні країни світу віддають перевагу електрокарам і відмовляються від машин із двигунами внутрішнього згорання розпочинаючи з 2025 року.
Певен, українці як сучасна і думаюча нація – самостійно оберуть саме цей екологічний і економічно ефективний вид транспорту. А тепер ще й дешевше! Наступний крок – схвалення закону зі стимулювання виробництва батарей і електрокарів в Україні!»

Зазначимо, що загальна кількість електромобілів, які їздять дорогами України, – вже кілька тисяч. Україна посіла п’яте місце в міжнародному рейтингу за темпами купівлі електрокарів, випередивши такі країни, як США, Нідерланди та Японію.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version