Site icon AutoKyiv

Поставки автогазу в Україну падають

За даними консалтингової групи А-95, імпорт зрідженого газу в Україну за листопад знизився на 15%, на відміну від жовтня, до 92,7 тис. т. – повідомляє МінПром

Близько 45,2 тис. т. (51%) було поставлено з Білорусі. Зокрема, 16,3 тис. т. – від Трансекспедиція, ще 1,1 тис. т. – з Чесс Белл. Ще 39 тис. т. припало на відвантаження з РФ, 6,6 тис. т. – з Казахстану від Тенгизшевройл, 1,4 тис. т. – з Литви та Польщі.

Найбільшим одержувачем автогазу за звітний період виступили компанії, що входять в пул БРСМ-Нафти – 12,5 тис. т., на другому і третьому місці – Надія і Авантаж з об’ємом 9,3 тис. т. і 9,2 тис.т. відповідно.

Четверте місце у ОККО – 5,7 тис. т. Замикає п’ятірку найбільших імпортерів Глуск Україна – 5,6 тис. т. Серед нових імпортерів – компанія Оптимус LPG, яка в листопаді імпортувала 3,9 тис. т. газу.

За даними А-95, Оптимус LPG входить в групу компаній WEXLER, відома як основний оператор продажів дизпалива з пункту наливу Новоград-Волинський та Смига, яке транспортується трубопроводом Самара-Західний напрямок.

Підписуйтесь на канал Киев Автомобильный у Viber/Telegram, читайте нас у Facebook  та Instagram, щоб першими дізнаватися про нові матеріали і ключові події дня.

Exit mobile version